Casa del Caffé Vergnano S.p.A. - Vášeň pro kávu již od roku 1882
Starobylou piemontskou pražírnu kávy Caffè Vergnano již po 4 generace vede rodina Vergnano, která se soustředí na budoucnost, přičemž se zaměřuje především na kreativitu, inovaci a kvalitu.

Úspěch made in italy
Společnost Caffè Vergnano s dlouholetou a prestižní historií, byla založena v roce 1882. Jednalo se o malý obchod se smíšeným zbožím v Chieri, městečku na úpatí turínské pahorkatiny. Podnikatelskou činnost, v níž pokračují současní majitelé firmy zahájil dědeček DomenicoVergnano.

Velká vášeň
Skutečné poslání rodiny Vergnano na sebe nenechalo dlouho čekat. Malý podnik ovládl za pár let všechna tajemství pražení a prodeje kávy. Aktivita skvěle rostla a došlo k otevření prvních tří italských skladů v Turíně, Albě a Chieri. Nicméně skutečný skok vpřed se uskutečnil ve třicátých letech minulého století a byl výsledkem odvážné volby, totiž nákupu plantáže kávovníku v Keni.

Mezinárodní rozvoj
Společnost hledí směle do budoucnosti, neboť disponuje silným zázemím, které představuje závod o rozloze 13.500 čtverečních metrů a 18 automatizovaných výrobních linek. Jako pátý největší výrobce kávy v Itálii je zastoupen na území 19 regionů s více než 6.500 zákazníky HORECA, na světové úrovni pak s více než 150 pobočkami v 19 zemích. Vyváží také do více než 90 zemí s velice dobrými výsledky.

Naše káva: dokonalá směs tradice a inovace
Špičková kvalita směsí Vergnano je výsledkem mimořádného procesu, od výběru surovin až po samotnou výrobu.

Pečlivý výběr nejlepších surovin
Caffè Vergnano zachovává přednosti firmy věrné nejlepší tradici a zároveň je jedním z nejdynamičtějších inovativních výrobců.

Pomalé tradiční pražení
Pražení představuje v procesu zpracování kávy ten nejchoulostivější okamžik, protože právě na přesném stupni pražení závisí koncentrace chuti a chuť zrn. A právě v této fázi Caffé Vergnano dodnes zpracovává kávu tradičním způsobem. Odrůdy kávy se praží odděleně, podle původu, čímž se zajistí správný stupeň tepelného zpracování. Na rozdíl od většiny velkých moderních pražíren, které pracují na bázi průmyslové metody označované jako „turbo“, to znamená pěti až šestiminutové cykly při vysoké teplotě, používá Caffè Vergnano metodu “pomalého pražení“ s cykly, které trvají od 18 do 22 minut. Při každém novém cyklu se pražení každé dávky osobně kontroluje, aby se zajistilo, že produkt bude mít dokonalou kvalitu, která se v průběhu času nezmění.

Naše firma klade nejvyšší důraz na kvalitu
Caffè Vergnano vytvořilo vlastní novou environmentální politiku na světové úrovni, protože zlepšení kvality životního prostředí je synonymem pro nejlepší kvalitu lidského života.

Kvalita životního prostředí a bezpečnost potravin
Od roku 1999 Caffè Vergnano vytvořilo novou politiku životního prostředí na světové úrovni, s tím, že zlepšení kvality životního prostředí je synonymem pro nejvyšší kvalitu lidského života. Rozhodlo se pracovat v podstatné shodě se závaznými a dobrovolnými předpisy týkajícími se ochrany životního prostředí a bezpečnosti výrobku. Za účelem tohoto rozhodnutí, udělilo zvláštní pravomoci k dosažení cílů kvality životního prostředí a bezpečnosti potravin zavedených mezinárodní normou UNI EN ISO 14001: 2004, IFS (International Food Standard) a BRC (British Retail Consortium) a vybavilo vlastní oddělení kvality speciální autonomií z hlediska financí a personálního managementu.

Historie Caffè Vergnano

Vášeň pro kávu již od roku 1882

Starobylou piemontskou pražírnu kávy Caffè Vergnano již po 4 generace vede rodina Vergnano, která se soustředí na budoucnost, přičemž se zaměřuje především na kreativitu, inovaci a kvalitu. Společnost Caffè Vergnano s dlouholetou a prestižní historií, byla založena v roce 1882. Jednalo se o malý obchod se smíšeným zbožím v Chieri, městečku na úpatí turínské pahorkatiny. Podnikatelskou činnost, v níž pokračují současní majitelé firmy zahájil dědeček Domenico Vergnano. Skutečné poslání rodiny Vergnano na sebe nenechalo dlouho čekat. Malý podnik ovládl za pár let všechna tajemství pražení a prodeje kávy. Aktivita skvěle rostla a došlo k otevření prvních tří italských skladů v Turíně, Albě a Chieri. Nicméně skutečný skok vpřed se uskutečnil ve třicátých letech minulého století a byl výsledkem odvážné volby, totiž nákupu plantáže kávovníku v Keni.